PostHeaderIcon Komende concerten

WANNEER KUNT U HET NAS WEER ZIEN & HOREN?

Carmina Burana van Orff

Medio 2017 spelen we Carmina ook in Nederland op 23, 4 en 25 juni 2017. Het beloven grootse optredens te worden met diverse koren, kinderkoor en orkest.

 

NADERE INFORMATIE

Houten - Houtens Kamerkoor Rondo viert in 2017 zijn derde lustrum met het uitvoeren van de Carmina Burana van Orff. Dat doet het koor echter niet alleen. Samen met het Nieuwegeins Kamerkoor, het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest, het Utrechts Kinderkoor en drie solisten staat er een aantal concerten gepland op bijzondere locaties in Utrecht, Houten en Nieuwegein op 23, 24 en 25 juni. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans de Munnik.


O Fortuna
Al sinds de eerste opvoering in 1937 spreekt dit werk een breed publiek aan, zowel jong als oud. De melodie aan het begin van 'Star Wars', O Fortuna', klinkt iedereen bekend in de oren.  Orff selecteerde een aantal lyrische gedichten en schreef er zijn eigen muziek bij. De verhalen gaan over thema's als het leven, de dood, het lot en vooral de liefde. Motto van het stuk is: het leven is als een rad van fortuin. Soms heb je geluk, soms zit je in de put. Geniet daarom van de geluksmomenten, ze duren vaak maar even. 

Belevenis
De Carmina Burana verveelt geen minuut, er is altijd wel iets te horen of te zien en te beleven. Om het werk volledig tot zijn recht te laten komen, wordt het orkest uitgebreid met extra koperblazers, slagwerk en vleugel. Speciale instrumenten, zoals klokkenspel, castagnetten en buisklokken, ondersteunen de koren en solisten. De solisten zijn: Gonnie van Heugten (sopraan), Jeroen de Vaal (tenor) en Joep van Geffen (bariton).

Concerten
Vrijdag 23 juni 2017, 20.00 uur
Janskerk, Janskerkhof 26, Utrecht
Zaterdag 24 juni 2017, 20.00 uur
vmbo Houtens, Kruisboog 1, Houten
Zondag 25 juni 2017, 15.00 uur
Stadshuis, Stadsplein 1, Nieuwegein
Toegang: € 17,50 voorverkoop(tot 22 juni), € 20,00 aan de zaal, jeugd tot 16 jaar € 7,50

 

klik hier voor Kaartverkoop via tabblad 'Reserveren Carmina Burana'.

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------

Italiëreis: 22 oktober – 30 oktober 2016

De Carmina Burana hebben wij eerder gespeeld tijdens onze reis naar Italië van 22 oktober 2016 tot 30 oktober 2016. Daar hebben we samengewerkt en gespeeld met met de dirigent Paolo van het OSAI, oftewel Orchestra Synfornica Amatoriale Italiana in Cuneo. Cuneo ligt in de streek Piemonte. Kijk eens op de link dan krijg je een idee! We hebben drie concerten gegeven: een klein eigen concert en twee keer een concert met OSAI en een aantal koren samen. OSAI  was zeer enthousiast over onze komst en men heeft er dan ook een waar feest van gemaakt. Samen met hen hebben we de Carmina Burana van Orff uitgevoerd.

Foto's en onze belevenissen staan op Facebook

ps. Heeft u onze NAS wijn al geproefd? Flessen te koop à €7,50. Stuur een mail naar to.veenis@hetnet.nl