PostHeaderIcon Vorige Concerten

23 juni Gras Buurtfestival Nieuwegein

Op zaterdag 23 juni 2018 zal voor de tweede keer het Gras festival plaats vinden in de binnentuin van Buurtplein Batau. Er is livemuziek met onder andere om:

13.30 uur Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) - een delegatie vanuit ons orkest , het NASkwartet, speelde van Hendrik Andriessen 'l Indifferent, van Lachner het Quartet, en  Por Una Cabesa, (een tango)
14.30 uur JAMkids
16.00 uur Popkoor Amazing Nieuwegein
17.00 uur The Bonobos
18.00 uur Neighbours
18.30 uur SavannaJoy
19.00 uur Dancing Barefoot

REQUIEM 2018

Herdenkingsconcert 2018Donderdag 3 mei (20.00 uur) & vrijdag 4 mei (19.45 uur)

Op vrijdag nemen we 2 minuten stilte in acht, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld.
Kerk open vanaf 19.30 uur
Toegang is gratis

Het Requiem, dat zich voortdurend beweegt tussen vrees en verlossing, is een krachtig en breed opgezet werk dat ons de operettecomponist Suppé van een geheel andere kant laat horen en dat veel te weinig (eigenlijk helemaal niet) wordt uitgevoerd: het stuk werd pas laat (her)ontdekt: in 1988, in een Weense bibliotheek. De partituur was daar in 1901 na een uitvoering geheel uit het zicht verdwenen.

De twee concerten vangen aan met werken van Bach, Beethoven en Mascagni waarna het Requiem wordt uitgevoerd.

Het koor bestaat uit ruim 90 enthousiaste zangers en zangeressen. De solisten zijn; Esther Putter (sopraan), Marjoke Kager (alt), René Veen (tenor) en Joep van Geffen (bas).
Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik.

Dit herdenkingsconcert maakt onderdeel uit van een breed programma rondom 4 en 5 mei in Nieuwegein. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein of op hun Facebook pagina.

 

 

BENEFIETCONCERT 'MAKE A SMILE' - zondag 4 februari 2018 - 20:00 uur - De Kom Nieuwegein

Laura Hulzebos e.a.

Nieuwegeinse muzikanten sloegen de handen ineen voor het goede doel. Met een gevarieerde, muzikale benefietavond wilden zij zoveel mogelijk geld ophalen voor 'Operatie Glimlach'. Deze organisatie biedt medische hulp aan kinderen met een gezichtsafwijking in ontwikkelingslanden. De Nieuwegeinse muzikante Laura Hulzebos weet uit ervaring hoe belangrijk het is dat hulp op dit gebied geboden kan worden. Zij heeft tijdens deze avond een breed scala aan nummers gebracht, in samenwerking met een gelegenheidsband Total Loss, het NAS (Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest) en gastartiesten als Pearl Joan. Van pop tot jazz, van soul tot klassiek: alles kwam voorbij tijdens dit benefietconcert.

'Dokters van de Wereld' is blij met het lokale initiatief voor dit zeer gevarieerde Benefietconcert. Toegang tot essentiële chirurgische zorg is maar voor een klein deel van de wereldbevolking gewaarborgd. We zien dat deze zorg voor veel mensen te kostbaar, niet beschikbaar, onveilig of onvoldoende nabij is. Met Operatie Glimlach bieden we aan kinderen en (jong) volwassenen gratis reconstructieve operaties aan en krijgen lokale artsen en verpleegkundig personeel, trainingen.” (Arianne Kattenberg, Operatie Glimlach)

Het NAS speelde van Nino Rota als een soort ouverture Nino Rota en het NAS begeleidde de nummers; Imagine (arr.), Vlinder (Marco Borsato), The Scientist (arr. Coldplay), All you need (arr.) & Halleluja (arr.).

Klein Sprokkelhorst IJsselstein - 15 december 2017
Voor de tweede keer nam het NAS deel aan de optredens in IJsselstein in het kader van de sprokkelroute van mevrouw Klein Sprokkelhorst. Wat een heerlijke sfeer hangt er toch op deze bijzondere  avond:  samen, spontaan en ongedwongen geniet van mini optredens verspreid door het hele stadje; genietend van lekkernijen en van sociale ontmoetingen.  Dit jaar trad het NAS op in de Basiliek samen met Kamerorkest Rondo uit Houten.  Het koor zong prachtige, toepasselijke liederen, zowel à capella als samen met het orkest. Jong en oud genoten van dit optreden en de kerk zat behoorlijk vol!
Wel heel fijn was dat er na afloop glühwein werd geserveerd... want het was mooi... maar winterkoud in de Basiliek....

Voor de foto's op Facebook klik hier.

WINTERCONCERT - 18 en 26 november 2017

Het NAS verzorgde deze winter twee winterconcerten in Nieuwegein en Vianen: op zaterdag 18 november 2017, in de Nicolaaskerk te Nieuwegein. Op zondag 26 november 2017 in de Grote Kerk van Vianen.

Romantiek, passie en dramatiek vierde hoogtij: zowel in de ouverture D591 in Italiaanse stijl van Franz Schubert als tijdens de Italiaanse vierde symfonie van Mendelssohn nam het orkest de luisteraars mee op een spannende reis vol vurige Italiaanse klanken. Pianist Rik Kuppen schitterde als jonge solist in het melodische pianoconcert in a-klein van Robert Schuman. Vooral in Vianen zat de kerk stampvol, maar ook in Nieuwegein kregen zowel de pianist als het orkest veel waardering.

 

Carmina Burana: 23, 24 en 25 juni 2017

Hieronder een spontaan opgestelde recensie die we ontvingen van de heer Kees Adolfsen. Waarvoor veel dank!

Prachtige bundeling van regionale kracht

Laat twee kamerkoren, een kinderkoor en een symfonieorkest uit Houten, Utrecht en Nieuwegein samen muziek maken. Doe er drie professionele solisten en zeven slagwerkers (deels studenten) bij. Resultaat: drie prachtige uitvoeringen van Carl Orffs spectaculaire Carmina Burana.

Zo’n 130 uitvoerenden stonden zondag 25 juni op het podium in de hal van het Stadshuis in Nieuwegein. Hier werd voor het eerst zo grootschalig gemusiceerd. En vast niet voor het laatst, want de royale en lichte hal heeft een uitstekende akoestiek, zonder ‘badkamerbijgeluiden’. De musici hadden de avonden ervoor al in Utrecht en Houten gespeeld: ze bleken goed ingespeeld samen. Dat was zeker mede te danken aan dirigent Hans de Munnik, die met precisie en resolute gebaren de Carmina Burana uitstekend op koers hield.
En dat is niet niks. Want de muziek is toegankelijk, maar zeer rijk geschakeerd. Spetterende orkestklanken worden afgewisseld met bijna gregoriaans-ijle melodieën, en daartussen zit het boordevol lastige tempowisselingen en listige maatsoortwisselingen. Zowel het orkest als de drie koren hadden die materie uitstekend onder de knie. De tenoren en bassen bijvoorbeeld hebben heel wat snelle passages met veel tekst en brachten die helder en krachtig. Dat het Utrechts Kinderkoor vanaf een bovengalerij heel zuiver en lyrisch bijdroeg, zegt alles over de kwaliteit van Zangschool Utrecht waar het koor deel van uitmaakt.

Geneugten en ondeugden
De Carmina Burana  is een verzameling middeleeuwse liederen die in 1803 werden ontdekt in de bibliotheek van een Beiers klooster. Uit de honderden liederen in het Latijn, Middelhoogduits en Oud-Provençaals koos Orff er 24. Omgeven door twee keer de lofzang op Vrouwe Fortuna, gaan de liederen vooral over de geneugten van de liefde, de jeugd en de ondeugden waar jonge lieden zich nogal eens aan overgeven. Inhoudelijk was dit allemaal uitstekend te volgen, omdat in het programmaboekje de vertaling was opgenomen die Willem Wilmink van de liederen maakte (met speciale toestemming van Wilminks weduwe). Allemaal heerlijke, bijna alledaagse en toch poëtische teksten, die bovendien op Orffs muziek te zingen zijn - Wilminks versie ging in 1996 in première. Lees het volgende coupletje, en u begrijpt waarom u de hele tekst maar eens moet opzoeken:
‘Wondermooi is jouw gezicht,
jij hebt ogen vol met licht,
haar zoals Ruud Gullit heeft
en een lijf waar alles leeft.’

De drie vocale solisten moeten voor hun bijdragen naar de toppen van hun register. Tenor Jeroen de Vaal (de avond ervóór nog in de Stopera te horen) had er geen enkel probleem mee en waggelde als een wanhopige zwaan die langzaam aan het spit in een heerlijk gebraad verandert. Sopraan Gonnie van Heugten zong het ‘Stetit puella’ (‘Daar staat een meisje’) helder en elegant en nam de kinderen van het koor mooi op sleeptouw. Bariton Joep van Geffen beschikt precies over het stevige stemgeluid dat je voor zijn stoere liederen nodig hebt. Daarnaast bevat de Carmina spectaculaire delen, waarin koor, koper en percussie de dynamiek spetterend opvoeren.
Fijn dat zowel in Houten als Nieuwegein de burgemeesters deze regionale bundeling van lokale krachten meebeleefden. Dat het maar mag bijdragen aan de steun die deze amateurgezelschappen verdienen.

Carmina Burana, onder leiding van Hans de Munnik, door:
Houtens Kamerkoor Rondo, Nieuwegeins Kamerkoor,
Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest en Utrechts Kinderkoo
r

Requiemconcerten met NAS en koor - 3-4 mei 2017.

Dit jaar hebben we het requiem van Asgar Hamerik uitgevoerd, een klassiek Romantisch werk. De Scandinavische stijl door deze Deense componist, werd in het programma verder ondersteund door andere Scandinavische composities van Grieg en Sinding. Ook Berlioz was in dit gezelschap op zijn plaats.  We hebben veel positieve reacties gekregen op dit relatief onbekende werk en ook de zaal was zoals ieder jaar opnieuw prettig gevuld. zie verder foto's en reacties op Facebook.

Op 28 januari werd het NAS geïnterviewd door RTV9 over het Requiem van Asgar Hamerik dat we in mei 2017 gaan uitvoeren.  Heeft u de uitzending gemist? Klik dan op deze link

Gluren bij de buren GBDB zondag 19 februari 2017

Op zondag 19 februari 2017 vond weer een nieuwe editie van Gluren bij de Buren plaats in verschillende steden in Nederland waaronder Nieuwegein! GBDB is hèt woonkamerfestival, waarbij woonkamers in verschillende steden in worden omgetoverd tot een tijdelijk podium met een wel zeer intiem karakter. Bezoekers konden genieten van optredens van lokale talenten, Singer-songwriters, theatermakers, koren en van de muzikanten van het NAS natuurlijk. We speelden drie keer een optreden van a 30 minuten. Voorstellingen waren gratis te bezoeken.

http://www.glurenbijdeburen.nl/

De kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst in IJsselstein - 16 december 2016

Voor de achtste keer werd dit jaar de Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst georganiseerd in de historische binnenstad van IJsselstein. Het werd een druk bezochte, sfeervolle avond. Nas speelde voor goed bezette zalen in de Oude Nicolaaskerk locatie 33 Kronenburgplantsoen 2.

Veel lof voor tenor Jeroen de Vaal. Hier hoor je hem in een kort filmpje: And yes, we were dreaming of a white X-mas....

Meer info via: http://www.sprokkelroute.nl/

Uitzwaaiconcert 'Nas on tour; van Nieuwegein naar Italië' - 9 oktober 2016

Op zondagmiddag 9 oktober verzorgde het NAS een uitzwaaiconcert in de kleine zaal van Theater De KOM. Op het ‘Europees getinte programma’ staat het prachtige 1e Hoorn concert van Richard Strauss, de 8e Symfonie (die Unvollendete) van Franz Schubert. Deze werd vertolkt door hoornist en solist Theo Schoonbrood. Theo studeerde hoorn in Maastricht, Essen en in Berlijn. Daarna was hij werkzaam bij verschillende opera- en symfonieorkesten in Duitsland en België en verwierf internationale bekendheid als kamermusicus. Theo was solo hoornist bij het Brabants Orkest en doceerde hoorn aan de HKU in Utrecht. Op dit moment is hij lid van het NAS.

Naast Strauss kon het publiek ook genieten van The Wasps van Vaughan Williams en van Jotunheim van Julius Röntgen. Na afloop konden de bezoekers genieten van echte Italiaanse wijn en lekker Italiaans ijs. Dat was dubbel smullen....

Heeft u ons gemist? Niet getreurd....
Medio 2017 zal het NAS de Carmina Burana ten gehore brengen in samenwerking met andere regionale koren. Dat wordt een groots project....

Hendrik van Brederode-jaar Vianen 21 mei 2016

Het jaar 2016 staat voor de gemeente Vianen in het teken van Hendrik van Brederode. In het kader hiervan worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd. Zo vond bijvoorbeeld op zaterdag 21 mei in de Grote Kerk een ‘Ode aan Brederode’ plaats waaraan het NAS onder leiding van dirigent Hans de Munnik een bijdrage leverde. Het werd een muziekspektakel, waaraan een iedereen (met enige muzikale ervaring) mocht meedoen. Hier meer informatie en hier de foto's op Facebook!

Hier meer informatie en hier de foto's op Facebook!

Stabat Mater Jenkins 3 & 4 MEI 2016

In de Barbarakerk is op beide avonden het inmiddels bekende herdenkingsconcert gehouden samen met het NAS-koor. Op 4 mei is stil gestaan bij de dodenherdenking en gezamenlijk het Wilhelmus gezongen. Het waren twee bijzonder mooie avonden en de kerk zat afgeladen vol. Gelet op de enthousiaste reacties via Facebook hebben vele bezoekers genoten van orkest, de koorzang, de solisten en de bijzondere fluit.

Eric Jobse maakte foto's die te zien zijn via: http://www.ericjobse.com/NAS%202016/

Voor het eerst is in de communicatie dit jaar ook nadrukkelijk verwezen naar de site en facebookpagina van het Comité 4 en 5 mei Nieuwegein waarop meer informatie was te vinden over andere activiteiten rond de dodenherdenking in Jutphaas op 4 mei en activiteiten op 5 mei.

Gluren bij de Buren Nieuwegein 21 februari 2016

Het beviel vorig jaar zo goed dat we dit jaar weer meededen aan GBDB. Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival dat  verspreid in verschillende wijken van Nieuwegein plaatsvonden. Er kwamen verschillende mensen (jong en oud) genieten van en ontspannen bij de sfeervolle klanken van onze kamermuziek. Deze werd verzorgd door verschillende (ex-)muzikanten van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest. Als het aan ons ligt, doen we volgend jaar weer mee!

Foto's en beelden van het optreden via Facebook

Muzikale nieuwjaarswens 2016 - Flashmob

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, DE KOM en Bibliotheek ‘De Tweede Verdieping’ werd dit jaar onverwacht opgeluisterd met muziek. Met een feestelijke uitvoering van Beethovens ‘Ode an die Freude’, bracht het NAS samen met het Nieuwegeins Kamerkoor een ode aan de Nieuwegeinse gemeenschap. De geanimeerde receptie werd onverwacht opgeluisterd met de warme klanken van twee bassen. Dit was het startsein voor een verrassingsoptreden waarbij uit alle hoeken en gaten musici verschenen om de bassisten te versterken bij het vertolken van het Europese volkslied ‘Ode an die Freude’. De muzikale nieuwjaarsgroet bereikte zijn hoogtepunt samen met het koor in een juichend ‘Alle Menschen werden Brüder’, waarna musici en zangers weer oplosten in het publiek.
Aan de voorbereiding van de flashmob werkte onder andere mee Mieke van Dam: ex-muzikant van het NAS en tevens student aan de HKU. Samen met andere studenten bewerkte zij de partituur. Het samenwerkingsproces tussen verschillende partijen gaf veel energie en werkte zeer aanstekelijk.

Kerstmatinee 2015

Op zaterdagmiddag 20 december verzorgde het Het NAS samen met KESFO Nieuw Leven uit Vianen, een Kerstmatinee. In de fraaie Barbarakerk werd in kerstsfeer een familieconcert opgevoerd. Ook kon er af en toe gezellig worden meegezongen. In het publiek waren ouders met kinderen, opa's en oma's en andere belangstellenden goed vertegenwoordigd. Het concert werd geopend door Nieuw Leven: voor hen was het de eerste keer dat zij in de Barbarakerk een kerstconcert gaven, maar zeker voor herhaling vatbaar. Het NAS bracht kerstliederen ten gehore en alvast een stuk van Williams dat een rol zal gaan spelen op de buitenlandreis naar Italië, najaar 2016. Dat jong en oud aan het genieten waren, was goed te merken; op de eerste rij werd zelfs een kleine 'dirigent in de dop' gespot! Het concert werd afgesloten met een gezamenlijk Tintinabulations en door het NAS & Nieuw Leven met een mooie wens: voor iedereen feestelijke, gezegende en vredige kerstdagen en een goed nieuwjaar.

Kaarsjesavond Vreeswijk 2015

Op 16 december was het NAS muzikaal aanwezig tijdens de kaarsjesavond in Vreeswijk. Tussen 19.00 en 22.00 uur waren de straten feestelijk verlicht door kaarsjes en fakkels en langs de Handelskade was een kerstmarkt.In een stampvolle kerk in de Dorpsstraat werden diverse gezelschappen waaronder dus ook het NAS,  kerstliederen ten gehore gebracht. Buiten waren de straten feestelijk aangekleed en versierd met talloze lichtjes. Gelukkig was het zo goed als droog en mocht de motregen de pret niet drukken.

KWR concert 6 juni 2015

Op 6 juni verzorgde het NAS een besloten concert ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gebouw dat KWR Nieuwegein  onlangs in gebruik nam. Het KWR Watercycle Research Institute is een hoogwaardig onderzoeksinstituut dat bijdraagt aan concrete maatschappelijk innovaties in en rond de watercyclus. De organisatie spant zich in voor het bijeenbrengen van relevante organisaties voor het creëren van een ketengerichte, cyclusbrede aanpak van waterproblematiek.

Het werd een vrolijk concert speciaal bedoeld voor collega’s en familieleden (van jong tot oud) van het KWR. Thema was uiteraard ‘wetenschap en water’ en dus werd ondermeer het Zwanenmeer van Tsjaikovski ten gehore gebracht en de Hebriden van Mendelssohn maar ook ‘Summertime’ van Gershwin en ‘The Scientist’ van Goldplay. De laatste twee nummers werden gespeeld samen met een aantal collega’s van het KWR zelf die zelf een verdienstelijke band hebben. Aan de reacties van het publiek te horen en zo te lezen op Twitter en Facebook heeft iedereen erg genoten van dit zonnige concert dat werd afgesloten met een smakelijke BBQ.

HERDENKINGSCONCERTEN 3 EN 4 MEI 2015

Op zondag 3 mei en maandag 4 mei 2015 heeft het NAS samen met het NAS projectkoor twee inmiddels traditionele Requiemconcerten verzorgd in de Barbarakerk te Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk). De opening werd gevormd door een fraai uitgevoerde en verstillende Cantilene van J. Rheinberger (Op 148, no 2) met Caralita Vincenten op het orgel. Daarna volgde Nimrod uit de enigmavariaties van Edward Elgar (1857-1934) en deel 2 van de 4e symfonie van Brahms door het orkest.

Het zangkwartet Pulse ensemble vertolkte Mendelssohns Beati Mortui. De jonge zangers alt- Daan van der Schaft (1995);  tenor- Stijn Claerhoudt (1995);  bas- Willem Peek (1998), bas- Ernesto Schuddeboom (1998) maakten daarmee veel indruk. www.pulseensemble.nl
Bij het Requiem kreeg het Pulse ensemble versterking van sopraan Marijke Mulder (1991). Zij is actief als violiste en als zangeres.

Kol Nidrei van Max Bruch werd gespeeld door orkest met een intense vertolking door aanvoerder en cello-soliste Meike Jongejan. Aansluitend klonk de Cantique de Jean Racine van Garbiel Fauré, prachtig gezongen door het projectkoor.

Het Requiem was dit jaar van Charles Gounod (1818-1893) voor koor en orkest. 
De Franse componist Gounod heeft een talent voor het creëren van stemmingsvolle muziek, gedragen door een overvloed aan mooie, harmonieuze en zingbare melodieën. De liturgische muziek is ingebed in een romantisch laagje en gepaste religiositeit. Traditiegetrouw was bij beide concerten een grote opkomst.

Foto's op Facebook of volg ons via Twitter: @Nas_orkest.

 

Concert 'Muziekfontein' 7 maart 2015

Op zaterdag 7 maart verzorgde het NAS met medewerking van ’t JoNG een concert 'Muziekfontein' in kerkelijk centrum 'De Bron'.  Op het programma stond een waterval aan muzikale klanken waarin het publiek zich heerlijk liet meenemen.  NAS speelde onder andere 'De Hebriden' van Felix Mendelssohn-Bartohldy, maar ook ‘Aan de Amsterdamse Grachten’. De jeugdige spelers van ‘t Jong onderbraken hun studieweekend voor het spelen van dit concert. Zij lieten het repertoire horen dat ze dit najaar ook gaan benutten tijdens de studiereis naar Engeland: 'In the Persian Market' van Ketelby en 'Poet and Peasant' van Von Suppé.  Voor reacties en foto's zie twitter!

Namens publiek en NAS: veel dank aan de jeugdige spelers van 't Jong voor hun mooie spel en aanstekelijk enthousiasme!

Gluren bij de Buren Nieuwegein zondag 22 februari 2015

Op zondag 22 februari 2015 vond het 4e festival Gluren bij de Buren  (GBDB) plaats, tussen 13:00 en 18:00 uur, verspreid in verschillende wijken in Nieuwegein. Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival waarbij door amateurs kleine optredens worden gegeven. Met GBDB wil men de lokale amateurkunst een boost geven.

NAS muzikanten waren voor het eerst van de partij! We traden op met een strijkers kwartet en een blazers kwintet. De toegewezen locatie was stadscafé de KOMEET  (bij de KOM); voor ons vertrouwd terrein.  Op het strijkersprogramma stond: L’Indifférent pour Quator á cordes van Hendrik Andriessen en  Kol nidrei van Max Bruch. De blazers speelden het Pianokwintet van Mozart in E flat, deel 1; Largo, allegro moderato. De optredens van GBDB duurden telkens 30 minuten en we herhaalden het programma 3x. Fans, toevallige passanten en bewuste luisteraars vonden het allemaal erg mooi. Wie weet nog eens voor herhaling vatbaar?

Voor de foto's van GBDB: zie FACEBOOK


(Foto, met dank aan: Cecile Custers)

In het kader van de lustrumviering heeft het NAS een unieke lustrum mok en twee verschillende kalenders gemaakt met behulp van de foto's van fotoclub Perspektief uit Houten.

 

- Verjaardagskalender: met groeps- en instrumentenfoto's à €19,95.

- Jaarkalender 2015:  met groepsfoto's, instrumentenfoto's en individuele portretten à €22,95.

- Mok: wit van kleur en afbeelding van het feestelijke 30 jaar lustrum logo à €9,95

Leuk om te geven en te ontvangen als cadeau.

Mocht u deze hebben gemist en u wilt er toch graag een ontvangen, stuur dan een mailtje naar pr@nasnieuwegein.nl.  Wie weet kunnen we nog een nabestelling voor u doen. Met uw aankoop steunt u het NAS.

 

 


 

 

Lustrumconcert DE KOM 29 november 2014

Op 29 november 2014 vierde het NAS haar 30 jarig lustrum en daarbij ook het heuglijke feit dat het orkest alweer 25 jaar onder de bezielende leiding staat van dirigent Hans de Munnik. De dag begon met een reünie waarbij bij herinneringen werden opgehaald, foto's uit de oude doos tevoorschijn kwamen en gelegenheid was voor bijpraten. Er werd muziek gespeeld in duo's en verschillende kwartet ensembles.

Om 20.00 begon een daverend concert voor een zo goed als uitverkochte grote zaal in de KOM te Nieuwegein. Het programma bestond uit bruisende, ontroerende, uitbundige Zuid-Amerikaanse en Spaanse muziek met werken van o.a. De Falla, Albeniz, Marquez en Piazolla. Niemand minder dan Carel Kraayenhof verleende zijn medewerking aan dit veelzijdige concert. Tijdens een aantal nummers werd de Argentijnse tango gedanst door Yerpun & Mira,  dansers, docenten en performers bij Dans Tango (www.DansTango.com).  Met het slotnummer speelden oud-NASsers mee en zo vormden we met elkaar een mooi, groot lustrumorkest!

Na afloop verraste burgemeester Backhuijs dirigent Hans de Munnik met een koninklijke onderscheiding.  In de foyer zong concertmeester Roland Heijligers hem toe voor zijn 25 jaren met een parodie op het lied van Toon Hermans "24 rozen".

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S VAN ONS DAVERENDE LUSTRUMCONCERT 29 NOV 2014

EN REAGEER VIA FACEBOOK

 


 

 

NAS Requiem 3 en 4 mei 2014

Evenals in voorgaande jaren heeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) ook voor 2014 en herdenkingsconcert georganiseerd op 3 en 4 mei in samenwerking met een projectkoor bestaande uit een groot aantal zangers en zangeressen. Dit jaar was gekozen voor het Requiem van W.A. Mozart. De  solistenpartijen werden prachtig vertolkt door  sopraan Heleen Meijer,  alt Marie-Anne Jacobs,  tenor René Veen en bas Joep van Geffen. In het voorprogramma is onder meer een werk van Taneyev gespeeld door de blazers. Daarnaast zijn ingetogen stukken van Ravel en de componist Islandsmoen ten gehore gebracht.

Traditiegetrouw was er op beide avonden een grote opkomst. Op 4 mei is om 20:00 uur twee minuten stilte  gehouden, waarna gezamenlijk het Wilhelmus werd gespeeld en gezongen. Voorafgaande is een kort herdenkingswoord  gesproken door Annemarie van Wezel, violist en voorzitter Nas. Eric Jobse maakte prachtige foto's die hier te bezichtigen zijn:  http://www.ericjobse.com/NAS2014

NB. Bekijk hier achtergrondinformatie over het Requiem 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concert Soirées Musicales 22 februari 2014

Met medewerking van 't JoNG organiseerde het NAS een concert in De Bron, Buizerdlaan 1, 3435 SB Nieuwegein.

 

Besloten concert: Nicolaïkerk Utrecht zondag 27 oktober 2013

Op zondag 27 oktober heeft PCB een gedachtenisbijeenkomst georganiseerd voor genodigden die in het afgelopen jaar een geliefde hebben verloren. Traditiegetrouw hebben de strijkers van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest hebben hun medewerking verleend aan deze bijeenkomst.

 

 

 

 

 

 

Studiereis Duitsland 19-26 oktober 2013

Van zaterdag 19 t/m zaterdag 26 oktober 2013 is het NAS voor een studieweek naar Wissel/Kalkar gegaan, net over de grens in Duitsland. We zijn zeer gastvrij ontvangen door Sabine Schijf en Wolbert Baars in Kulturhaus Wissel.  Gedurende de week hebben we flink gerepeteerd en prettig samengewerkt met Kammerorchester der Dom Musikschule Xanten (mit Dirigent Wolbert Baars). Hoogtepunten vormden uiteraard de drie concerten in de kloosterkapel Fazenda da Esperança Mörmter van Xanten, de kerk van Wissel en het St Helena verzorgingstehuis.  Naast het musicerenwas er ook tijd voor uitstapjes in de natuur en een bezoek aan het archeologisch park in Xanten. Meer informatie over Kulturhaus Wissel:

https://www.facebook.com/KulturhausWissel?ref=stream&viewer_id=0

Muziek beluisteren...

-----------------------------------------------------------------------------

DUIK IN DE MUZIEK

NAS in Merwestein 28 september 2013

Op zaterdag 28 september 2013 heeft het NAS een concert in Sport- en Evenementencomplex Merwestein. verzorgd. Dit concert was het resultaat van een bijzondere beursvloermatch waarbij Merwestein de sporthal met alle noodzakelijke faciliteiten beschikbaar stelde. Merwestein had voor een aantal badgasten enkele vrijkaarten. Op het programma stond onder meer Saint-Saëns Symphonie 2. Daarnaast doken we in delen van het Zwanenmeer Tschaikovski. Aanwezige luisteraars golven met de muziek mee.

-----------------------------------------------------------------------------

Op 3 en 4 mei 2013 heeft het NAS in samenwerking met het projectkoor een herdenkingsconcert gegeven.

Het NAS en project koor tijdens een vorig herdenkingsconcert in Nieuwegein.

 

Op 30 april 2013 vond in theater- en kunstencentrum DE KOM een inhuldigingsconcert plaats. De gemeente nodigde daarvoor alle Nieuwegeiners uit die ooit een Koninklijke Onderscheiding (lintje) of een Nieuwegeinse penning hadden ontvangen. Het programma zag er als volgt uit:

16:00–16:30 uur ontvangst met een kopje koffie en een (oranje) traktatie
16:30–17:30 uur toespraak burgemeester Frans Backhuijs en Inhuldigingsconcert van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) met medewerking van Knock Out en Musicalgroep DE KOM
17:30–19:30 uur uitbrengen toast op Zijne Majesteit de Koning

Deze avond werd georganiseerd door DE KOM en de gemeente Nieuwegein.

 

Masterclass Orkestdirectie - 2 februari 2013

Op zaterdag 2 februari 2013 organiseerde het NAS in samenwerking met dirigent Hans de Munnik een Masterclass orkestdirectie.

MasterclassBeoogde deelnemers waren conservatoriumstudenten of dirigenten die ervaring op willen doen met een amateur symfonieorkest. De masterclass was een succes voor zowel de kandidaten als de orkestleden.

We willen alle betrokkenen bedanken voor de inzet om deze middag tot een succes te maken. Het was een zeer leerzame activiteit !


Winter concert

Zaterdag 2 februari 2013, in de Kleine zaal in DE KOM, Niewegein.

NAS_2februari2013Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) zal 2013 verwelkomen met een feestelijk Winter concert op zaterdagavond 2 februari 2013. Voorafgaand organiseren we een Masterclass Orkestdirectie. Het concert wordt door het NAS in samenwerking met de band KNOCK OUT van Theater Totaal.

Voor de pauze brengt het NAS u in winterse sferen met de uitvoering van: A Winter’s tale van Lars-Erik Larsson. The snow is dancing van Claude Debussy. The skaters waltz van Emile Waldteufel. Een deel uit Symfonie nr 1 van Pjotr I. Tschaikovsky. Na de pauze zullen NAS en KNOCK OUT samen de Beattle-nummers Imagine, Eleanor Rigby en All you need is love spelen, evenals het nummer Venster aan zee. KNOCK OUT zal daarnaast ook alleen spelen bij de nummers Lovin’, Liefde, Little man en Slow dancing.

Het NAS staat o.l.v. dirigent Hans de Munnik en KNOCK-OUT o.l.v. Michel Pagie en Anke Timmer


 

 

Gedachtenisbijeenkomst

Zondag 28 oktober 2012 is er een gedachtenisbijeenkomst gehouden in de Dorpskerk te Nieuwegein (Jutphaas). Deze gedachtenisbijeenkomst was georganiseerd door PCB Uitvaartzorg en was nu voor de eerste keer in samenwerking met het NAS.

Nabestaanden, waarvan PCB Uitvaartzorg in het afgelopen jaar de uitvaart heeft verzorgd, hebben hun dierbaren herdacht. Esther Nelemans heeft een bemoediging uitgesproken en er was muziek van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest. Voor foto's en een korte terugblik van de bijeenkomst kunt u kijken op de website van PCB Uitvaartzorg.


De Nieuwe Wereld van de nieuwe DE KOM

Zaterdag 22 september 2012, 20:00 uur in de Rabozaal DE KOM, Niewegein.

 

Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) vierde de opening van het nieuwe theater DE KOM met een feestelijk concert op zaterdagavond 22 september. Het concert was gegeven onder het motto: “De Nieuwe Wereld van de nieuwe DE KOM”.

Het NAS had een zeer uitgebreid en afwisselend programma, met o.a de Negende Symfonie van Dvorak, ook wel bekend onder de naam “Uit de Nieuwe Wereld”, en het Adagio uit Spartacus van Aram Katsjetoerian. Angélique Heembergen heeft met het NAS de Rhapsody in Blue van George Gershwin ten gehore gebracht. Paul de Munnik (Acda & de Munnik) heeft o.a. Summertime van Gershwin zingen. Samen met de Musicalgroep van Theater en Kunstencentrum DE KOM was er een medley van de musical Grease. Als grote afsluiter kwamen bekende nummers langs zoals New York New York, A Tribute to the Big Apple, samen met alle medewerkenden.


Herdenkingsconcert 3 & 4 mei 2012

Dit concert was in de Barbarakerk in Nieuwegein. Dit inmiddels traditionele concert ter gelegenheid van de 4 mei viering, de natiomaledodenherdenking werd uitgevoerd door het NAS en het projektkoor dat jaarlijks door het NAS wordt samengesteld. Dit alles onder leiding van Hans de Munnik.

Voorprogramma;

S. Barber ; Agnus Dei, koor
I.Tschaikowsky ; nocturne, orkest en cellosolist Jos Teeken
G. Faure ; Pavane
E, Grieg ; solveighslied uit Peer Gynt,orkest en sopraansolo Heleen Meijer

Requiem;
J. Rutter ; Requiem, koor, orkest, cellosolist en sopraan


 

Kerstconcert 26 december 2011
Voor de laatste keer op de huidige locatie van De KOM, is het gezellige familiemiddagconcert van het NAS samen met tJong Junior Orkest gehouden.

tJong Junior Orkest, onder leiding van Jelmer Solinger, speelden de volgende werken:

Christmas Greeting                    Old Round  (arr. Edward B. Jurey)
The Metronome                         Edward B. Jurey
Arapahoe Warriors                     Indian Tune  (arr. Edward B. Jurey)
Billie Jean                                   Michael Jackson (arr. J.S.Solinger)
Sing to the Lord a new song      Heinrich Schutz  (arr. Edward B. Jurey)
en een speciaal arrangement van de dirigent; 'Sneeuw'

Het NAS programma, o.l.v. Hans de Munnik na de pauze bestond uit:
Radetsky mars                          Johan Straus
Christmas Eve                           Rimsky Korsakoff
- Introduction
- Tableaux VI enVII
- Polonaise
- Tableau VIII
Dream Children                         Edward Elgar
- Andante
- Allegretto piacevole
Irish Suite                                  Leroy Anderson
- The Irish Washerwoman
- The Minsterl Boy
- The Rakes of Mallow
- The Wearing of the Green
- The Last Rose of Summer
- The Girl I left Behind Me

En samen met tJong Junior volgde de uitsmijter: 'Jingle Bells Forever' in een arrangement van Pierpont/Sousa.


Najaarsconcert voor strijkers en blazers, 5 november 2011

Onder leiding van dirigent Hans de Munnik vond het concert plaats in het kerkelijk centrum De Rank in Nieuwegein.
Dit concert bood de gelegenheid eens kennis te maken met het spel van de blazers van het NAS afzonderlijk, van de strijkers afzonderlijk en vervolgens weer als geheel.
Voor de pauze speelden de houtblazers van het NAS :
- Petite symphony in bes van de Franse componist Gounod,
- Tsjechische Suite van Dvorak.
Na de pauze de strijkers van het orkest met:
- Suite pastorale (2e deel) van de Zweedse componist Larssen,
- St-Paul-suite van de Britse componist Holst en
- Hoedown van de Amerikaanse componist Copland.
Het concert werd afgesloten door het gehele orkest met een bewerking van Carmen van Bizet.
Carmen werd vertolkt door de sopraan Sara Lee.


Concertreis NAS juni 2011 tot en met  12 juni  2011 Engeland, standplaats Portsmouth

7 juni concert in samenwerking met het St. Aldhelms Orchestra, in de St. Aldhelms Church in Branksome.
-  JohannesVan Bree   Ouvertute Le Bandit   NAS
-  Rogier van Otterloo  Soldaat van Oranje   NAS
-  Johann Strauss  An der schönen blaue Donau  NAS
-  Edward Elgar  In the South    St.A. Orchestra
-  César franck  symfonie in d klein   NAS & St.A. O.
-  Leroy Anderson  Walzing Cat    NAS

9 juni in The Horizon Centre, Portsmouth
-   Rogier van Otterloo Soldaat van Oranje   NAS
-  Johann Strauss  An der schönen blaue Donau  NAS
-  Anatole Lyadov  8 Russische volksliederen  NAS
-  César franck  symfonie in d klein, dl 3  NAS 
-  Leroy Anderson  Walzing Cat   NAS

11 juni concert in samenwerking met het Potsmauth Philharmonia,  Church of Resurrection, Drayton
-  JohannesVan Bree   Ouvertute Le Bandit   NAS
-  Rogier van Otterloo  Soldaat van Oranje   NAS
-  Gabriel Fauré  Pavane Op. 50    P. Philh. & NAS
-  César franck  symfonie in d klein, dl 3  NAS 
-  Leroy Anderson  Walzing Cat    NAS


Requiem 2011; 2 concerten; 3 en 4 mei in de Barbarakerk te Nieuwegein
Op dinsdag 3 en woensdag 4 mei bracht het NAS samen met het projectkoor in de Barbarakerk in Vreeswijk Nieuwegein-Zuid opnieuw een Requiem ten gehore; 'Ein deutsches Requiem' van Johannes Brahms.

Het Requiem werd uitgevoerd met 2 solisten: de sopraan Heleen Meijer en de bariton Pieter Hendriks. Het projectkoor bestond uit meer dan 100 zangers en zangeressen. Het geheel stond onder leiding van dirigent Hans de Munnik.
Omdat er veel bezoekers werden verwacht, is er voor gekozen om het tweemaal uit te voeren, op 3 en 4 mei, beide keren in de Barbarakerk. Deze kerk is in het afgelopen jaar geheel gerestaureerd en wordt pas eind mei 2011 officieel heropend. Beide avonden was de kerk gevuld.

4 mei om 20.00 uur werden twee minuten stilte in acht genomen waarna het Wilhelmus werd gezongen en gespeeld.  Tijdens het voorprogramma speelt het NAS het tweede deel (Allegretto) uit de Symfonie van César Franck en, samen met Heleen Meijer, de aria “Mariettas Lied zur Laute” uit de opera “Die Tote Stadt” van Erich Wolfgang Korngold.


Kerstconcert  26 december 2010.

Op deze Tweede Kerstdag werd het traditionele kerstconcert in Theater De Kom gegeven. En ook dit jaar weer in goede samenwerking met het Domstad Jeugd Orkest Junior (DJO).
Tijdens dit familieconcert richtte het NAS zich, onder leiding van dirigent Hans de Munnik, op verhalen vertellende muziek:

1 Le Bandit - Johannes van Bree 
2 Symfonie deel III - Ceasar Franck 
3 8 Russische liederen - Anatole Liadov 
4 Claire de Lune - Claude Debussy 
5 The Sleeping Beauty deel V, Valse - Pyotr IlyichTschaikovsky
Toegift; Jingle Bells

Voor de pauze trad het DJO onder leiding van dirigent Gerard Poot op. Zij speelden:
1 Corelli Suite - Arcangelo Corelli
2 Vilia from Merry Widow - Franz Léhar
3 The Pachelbel Canon - Johann Pachelbel
4 Scene from Swan Lake - Pyotr IlyichTschaikovsky    
5 Csardas - Vittorio Monti
6 Der Alte Brummbär - Julius Fuçik   Solo: David van Haaster(fagot)
7 Traditional; Tarantella - Merle Johan Isaac 
Toegift Sleigh Ride


Maandagavond 20 december 2010; Garageconcert

Een concert op een ongebruikelijke locatie! In Jutphaas/Nieuwegein wordt een wooncomplex gebouwd genaamd "nieuw symfonie". Het NAS heeft daar op verzoek van de ontwikkelaar een concert verzorgd in de parkeergarage van de aanbouw voor toekomstige bewoners, geïnteresseerden en omwonenden. De garage was enigszins aangekleed en verwarmd (tot 19 graden) middels hetelucht kanonnen. Daar werd het NAS-aandeel van het daaropvolgende kerstconcert ten gehore gebracht;
1 Le Bandit    Johannes van Bree 
2 Symfonie deel III    Ceasar Franck 
3 8 Russische liederen   Anatole Liadov 
4 Claire de Lune     Claude Debussy 
5 The Sleeping Beauty deel V, Valse Pyotr ilich schaikovsky
Toegift; Jingle Bells


Herdenkingsconcert Noorderveld 14 november 2010

Zondag 14 november verzorgt Crematorium Noorderveld in twee keer een Herdenkingsconcert voor iedereen die dit jaar een geliefde heeft verloren. Dit jaar is het de zesde keer dat de aula van Noorderveld op deze dag zich hier speciaal voor open stelt.
Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest heeft haar medewerking aan het Herdenkingsconcert verleend. Muziek is vaak een begin van troost.


25 september Rijnhuizenconcert 2010

Concert op het water

Op zaterdagavond 25 september was er voor de vierde keer een feeëriek openlucht concert vanaf een ponton op het water bij kasteel Rijnhuizen in Nieuwegein. Het concert begon door onverwachte vertraging van het geluid een kwartier later dan gepland en was te beluisteren vanaf de Herenstraat tegenover kasteel Rijnhuizen. De uitvoerenden op de ponton waren: het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS), het zangkoor Singing Source, de Turkse Volksdansgroep OZAN en het orkest Kunst Na Arbeid uit Vreeswijk. Het Zeemanskoor De Brulboei zong op spectaculaire wijze vanaf sleepboot de “Harmke” van schipper Wim Mastenbroek.

Het concert was mogelijk dankzij een grote logistieke operatie, waaraan ook leerlingen van het Anna van Rijncollege hun medewerking verlenen. Rijkswaterstaat leverde een ponton van 10 bij 15 meter, waarop een overdekt podium was gebouwd.

Het NAS bracht de volgende werken ten gehore

- 'An der schönen blauen Donau' van Johann Strauss
- 'Grand pas Espagnol' van Alexander Glazoenov en
- 'Beatlecracker Suite' van Arthur Wilkinson, op muziek van John Lennon en Paul McCartney

Dirigent Hans de Munnik van het NAS werd op gepaste wijze naar het ponton gebracht door de bemanning van de reddingsbrigade:

Klik voor de video

Klik op de afbeelding om de video te bekijken (8 mb). Mocht u zelf beeldmateriaal met ons willen delen, dan kunt u dat mailen naar webbeheer.


7 juni concert van leerlingen van het Calscollege 5 VWO met medewerking van het NAS

Deze avond is georganiseerd door leerlingen van het Calscollege. Het was een frisse mix van zang, instrumentale muziek en de combinatie van beide.
Naast het uitvoeren van composities van leerlingen speelde het NAS ook
- Calvin Custer; A salute to the Big Apple
- Monty Norman; The James Bond Theme
- Bruce Chase; The Muppet Medley
De begeleidingsarrangementen waren;
- Going to a town
- Freedom
- Jailhouse Rock
- Hey soul sister
- Englishman in New York
Het NAS stond deze avond wegens afwezigheid van de eigen dirigent Hans de Munnik, onder leiding van de concertmeester Roland Heilijgers


3 en 4 mei 2010 Requiem: Karl Jenkins; The Armed Man, a Mass for Peace

Afwijkend van vorige jaren is het Requiem in de  Nicolaaskerk in Nieuwegein uitgevoerd. (De Barbarakerk was door restauratiewerkzaamheden dit jaar niet beschikbaar).
Op maandag 3 mei (20.00 uur) en dinsdag 4 mei (20.45 uur) heeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) samen met het Requiem-projectkoor twee maal een concert gegeven in het kader van de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers. Beide concerten staan onder leiding van Hans de Munnik. 
Groots en indrukwekkend.
solisten  : Anke van der Kooij (sopraan), Marianne Koopman (alt), Joost van Velzen (tenor) en Maurits Draijer (bas-bariton). De Arabische oproep tot gebed wordt gezongen door imam Alfred Abdoelrazak.  
Tevens is gespeeld
- Edward Elgar; Nimrod  Uit: Enigma Variaties op een origineel thema (op. 36)
- César Franck; Tweede deel (Allegretto) Uit: Symphonie in d-moll


Kerstconcert 26 december 2009

26 december 2009. 2e Kerstdag 's middags; Kerstconcert in de KOM
Op deze Tweede Kerstdag   vierde het NAS opnieuw een jubileum. Het traditionele kerstconcert werd namelijk voor de vijfentwintigste keer in Theater De Kom gegeven. En ook dit jaar weer in goede samenwerking met het Domstad Junior Orkest (DJO).

Tijdens dit feestelijke familieconcert richtte het NAS zich, onder leiding van dirigent Hans de Munnik, geheel op vrolijke dansmuziek:
- Symfonische dansen van Edvard Grieg, dl 1, 2 en 3
- Valse de la poupée en Czardas uit Coppelia van Leo Delibes,
- Grand pas Espagnol, uit Raymunda van Alexander Glazoenow,
- delen uit het Zwanenmeer van Pjotr Tsjaikovsky en
- enkele dansen uit de Balletsuite 1 van Dmitri Sjostakowitsch.

Voor de pauze trad het DJO onder leiding van dirigent Gerard Poot op. Zij speelden
- enkele werken van Richard Meyer (Bailes Para Orquesta)
- en John Williams (Selections from Indiana Jones met 2 jeugdige vioolsolisten uit het DJO)
- het eerste deel van de Pastorale Symfonie van Beethoven. 
- het sprookje De Zelfzuchtige Reus van Oscar Wilde worden verteld door Allard Veldhuis met begeleidende muziek van Peter Martin, uitgevoerd door het DJO.


Herdenkingsconcert Noorderveld 13 december 2009

Zondag 13 december verzorgde Crematorium Noorderveld in twee keer een Herdenkingsconcert voor iedereen die dit jaar een geliefde heeft verloren. Dit jaar is het de vijfde keer dat de aula van Noorderveld op de tweede zondag van december zich hier speciaal voor open stelt. Ook weer heeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest haar medewerking aan het Herdenkingsconcert verleend. Muziek is vaak een begin van troost.
Gespeeld werd
- Barcarolle van P. Tschaikowsky
- Pie Jesus uit het Requiem van Fauré
- Voorlezen van de namen van diegenen die herdacht worden, onder begeleiding van piano en viool door Hans de Munnik en
Roland Heilijgers.
- Titanic suite van James Horner (arr. R.E. Heilijgers)
- Adagio uit Strijkkwintet KV 515 van Mozart


Lustrumconcert op 3 oktober 2009 met o.a. Spinvis

Het NAS vierde op zaterdagavond 3 oktober 2009 haar 25-jarig jubileum met een concert in theater De Kom in Nieuwegein. Heel bijzonder was het optreden van de bekende Nieuwegeinse artiest Spinvis, alias Erik de Jong, samen met het NAS. Hij schreef speciaal voor het concert een muzieksprookje over Nieuwegein. Voor de pauze genoot de bijna volle zaal van twee oud-leden die als solisten met het NAS optraden: de fagottiste Ellen Koot en Jacqueline van Brink op dwarsfluit. Van de oud-leden Gijs Kramers en Willem van Baarsen speelde het NAS een compositie en arrangementen. Overdag traden verschillende ensembles uit het orkest op en was er een reünistenrepetitie. Zie meer onder “Foto Album” in de subrubrieken “NAS in het nieuws” en “Lustrumdag NAS”.

Programma:
- Paul Dukas; Fanfare pour précéder “La Péri” NAS-koperblazers
- Gijs Kramers; Desert walk Soliste: Ellen Koot (fagot)
- Astor Piazzolla (twee tango’s) Celos en Michelangelo ‘70 Arrangement: Willem van Baarsen
- Albert Ferenc Doppler; Fantaisie Pastorale Hongroise Soliste: Jacqueline van Brink (dwarsfluit)
- Giuseppe Verdi; Ouverture Nabucco
- Spinvis; Nieuwegein in Zes Stukken; Verteller: Erik de Jong (Spinvis)

 • A2/A27
 • Tubeflat
 • Bobby Isaac Johnson
 • Slopen/Bouwen
 • Schoolplein
 • Maan-Sterren-Brug

- Antoni Dvorak; Symphonie Nr. 9 (Aus der Neuen Welt) deel IV Allegro con fuoco
- Calvin Custer (Arr.) A Salute to the Big Apple - Theme from New York, New York (John Kander); Forty-second Street (Harry Warren); Lullaby of Broadway (Harry Warren); New York, New York (Leonard Bernstein)


27 en 28 juni 2009; FULCO mannenkoor en het NAS in Marnemoende op het water;
"Italië aan de Hollandsche IJssel".
Za 27 juni Concert 's avonds     20.00u
zo 28 juni Concert 's middags    16.00u
In het kader van het 20 jarig bestaan van Fulco's Regionaal Mannenkoor is dit groots en uniek evenement georganiseerd  Bij deze twee concerten op het water a la het Prinsengrachtconcert in Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, is een Italiaans programma gespeeld. Een gondelier heeft de dirigenten Hans de Munnik en Michel de Valk), solisten en spreekster naar het podium gevaren
Het Nas speelde en begeleidde bij:

 • Verdi – ouverture Nabucco
 • Verdi – o signore dal tetto, uit I Lombardi
 • Puccini – vissi d'arte, vissi d'amore, uit Tosca- Verdi – Vedi! Le fosche notturne, uit Il Trovatore
 • Verdi – Gerusalem!, uit I Lombardi
 • Verdi – La vergine degli angeli, uit La Forza del destino
 • Puccini – Nessun dorma, uit Turandot
 • Verdi – Evviva beviam, uit Ernani
 • Handel – Watermusic dl 1 en 6
 • Sartori – con te partiro, arr
 • Verdi – scorrendo uniti, uit Rigoletto
 • Verdi – miserere Il trovatore, uit Il trovatore
 • Bellini – casta diva, uit Norma
 • Mario Lanza – funiculli funiculla, arr
 • Puccini – che gelida manina , uit la boheme- Verdi – slavenkoor, uit nabucco
 • Verdi – brindisi – la traviata
 • traditional – tiritomba, arr

4 mei 2009 Requiem
Het Requiem van Franz von Suppé voor koor en orkest en 4 solisten.
Dit mooie, maar niet erg bekende werk werd gespeeld in de Barbarakerk in Nieuwegein.  
De uitvoerenden waren het NAS met het projektkoor en de solisten:

 • Sopraan: Anke van der Kooij
 • Alt: Marianne Koopman
 • Tenor: Joost van Velzen
 • Bas: Maurits Draijer
Het voorprogramma bestond uit
- O Bone Jesu, door het koor, van Marco Antonio Ingegneri (1547-1592)
- Jr. Jacob van Eyck (ca. 1590 – 1657)
O slaep, o zoete slaep, tenorblokfluit 
Pavane Lachrymae, altblokfluit
door Fiet Nafzger, soliste tenorblokfluit en altblokfluit
-  Adagio voor strijkorkest en orgel van Tomaso Albinoni (1671-1751):
door Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest, Organist Hans de Munnik en violist Roland Heilijgers
Dit alles onder leiding van Hans de Munnik


15 januari 2009  de Geinsche Hof
Het NAS verzorgde een optreden voor bewoners en genodigden.
Het NAS blazersensemble opende het concert met:
- Mozart; ouverture Cosi fan tutte, arr. voor blazers
- Debussy; Petite Suite, arr. voor blazers
- Dvorak; Slavische dans nr 9, arr. voor blazers.

In de pauze speelde Hans de Munnik op de vleugel en Roland Heilijgers op de viool uit Schindlers List.
Daarna speelden de NASstrijkers met:
- Grieg: Solveighslied 
- Arenski; variaties op een thema van Tsjaikovsky
- Janacek; deel uit de suite for strings
- Horner; Titanic, arr Heilijgers

Als laatste speelden strijkers en blazers met soliste Inge van Soelen deel 1 uit
- Mozarts, concert voor fluit en orkest.


Kerstconcert 26 december 2008
Op vrijdagmiddag 26 december gaf het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) samen met het Domstad Jeugdorkest (DJO) een feestelijk kerstconcert in Theater De Kom te Nieuwegein. Dat is een jaarlijkse traditie die nu al 24 jaar wordt voortgezet. Inge van Soelen trad als fluitsoliste voor het voetlicht. Het concert was bedoeld voor de hele familie.

Domstad Jeugdorkest
Voor de pauze speelde het Domstad Junior Orkest uit Utrecht onder leiding van dirigent Gerard Poot. Zij speelden onder meer de ouverture van Dichter und Bauer van F. von Suppé, de Egmont Ouverture van L. van Beethoven en een gedeelte uit de 40e Symfonie van W.A. Mozart. Verder werd het beroemde Kerstverhaal van Charles Dickens verteld met muziek van K.D. von Dittersdorf. De leden van het DJO zijn 10 tot 16 jaar oud en spelen vol overgave en enthousiasme. Zij speelden ook vorig jaar met veel succes tijdens het kerstconcert. Een hoogtepunt was toen dat de haren van dirigent Gerard Poot tijdens het spelen van de Barbier van Sevilla werden geknipt en het jeugdorkest gewoon doorspeelde. Welke verrassing er dit jaar op het podium zal plaatsvinden wordt niet vooraf bekend gemaakt.

NAS met Inge van Soelen
Inge van Soelen gaf een schitternde soloNa de pauze speelde het NAS onder leiding van dirigent Hans de Munnik. De fluitiste Inge van Soelen trad als soliste op bij de uitvoering van het eerste deel uit het concert voor fluit en orkest van Mozart. Inge woont sinds kort in Nieuwegein en speelt al enkele jaren bij het NAS. Op achtjarige leeftijd is al met de dwarsfluit begonnen en zij was onder meer lid van het Jeugdorkest Nieuwegein (’t Jong), de gospelgroep Reflection en Amicitia uit IJsselstein. Het NAS bracht verder twee Slavische dansen van A. Dvorak, de Ouverture Gijsbreght van Aemstel van J. Verhulst en Four Norwegian Moods van I. Strawinski ten gehore. Ook werd geput uit het welbekende Kerstrepertoire met een vrolijke noot. Het concert werd feestelijk afgesloten met een gezamenlijk optreden van het DJO en het NAS.

14 DECEMBER 2008

Zondag 14 december werd er in Monuta Crematorium Noorderveld het jaarlijks terugkerende Memorial Concert gehouden. Het NAS ondrsteunde met de strijkersgroep, Hans de Munnik als pianist en Roland Heilijgers als violist de herdenkingsdienst. Gespeeld werd van
- Grieg: Solveighslied en Ases Tod
- Arenski; variaties op een thema van Tsjaikovsky
- Janacek; deel uit de suite for strings
- Horner; Titanic, arr Heilijgers
- Schindlers List

29 NOVEMBER 2008
BENEFIETCONCERT in de KOM in Nieuwegein. Dit concert is georganiseerd door de Stichting Vrienden Hospice Nieuwegein (SVHN).
Aan dit concert werkten mee het blazersensemble van het NAS o.l.v. dirigent Hans de Munnik, het duo Jacarandá (gitaar en zang) met Peter van der Ent en Fidel Garcia Cortéz, het duo Abandonia (piano en zang) met Jacqueline van der Zee & Irene Bink en het pianoduo René Maurer & Guy van Beek.
Het NAS blazersensemble opende het concert met
- Mozart; ouverture Cosi fan tutte, arr. voor blazers
- Debussy; Petite Suite, arr. voor blazers
- Dvorak; Slavische dans nr 9, arr. voor blazers

20 SEPTEMBER 2008 het Rijnhuizenconcert
Het NAS organiseerde, samen met het Anna van Rijncollege, opnieuw het tweejaarlijkse Rijnhuizenconcert. Dit is een openlucht concert, dat uitgevoerd werd aan het water bij kasteel Rijnhuizen. Het publiek zat aan de overkant, aan de Herenstraat.
De deelnemers waren
* tJoNg,
* het koor De Brulboei
* Ralph Meulenbroeks
* Heart of Holland
* NAS
Het was een fantastische, droge maar koude avond. Het publiek heeft erg genoten en kreeg ook de gelegenheid mee te zingen en te klappen. Het koor De Brulboei verzorgde steeds in een op en neer varende boot een zangprogramma tijdens de toneelchangementen.
10 AUGUSTUS 2008
Concertreeks in Oostenrijk.
Het NAS is van 2 tot 10 augustus op reis geweest maar Lassing, Oostenrijk en heeft daar samen met het Franz Smidt Kammer Orchester (ook al een reislustig orkest) 2 concerten verzorgd.
Gespeeld werd
- Verhulst: Ouverture van Geijsbreght van Aemstel, dirigent Hans de Munnik
- Mozart: Koncert für querflöte und Orchester in G-Dur, 1e deel; soliste Nicole Henter, dirigent Adolf Winkler
- Haidmayer: Symphonie Nr.14 ‘ Lassinger ‘, Chor und orchester dirigent Adolf Winkler
- Mendelssohn Bartholdy: Capriccio brillant h-moll, opus 22, soliste Nicole Henter, dirigent Adolf Winkler
- Schumann: Symphonie nr 4. d-moll opus 20, dirigent Hans de Munnik

4 MEI 2008
Het inmiddels traditionele Requiem na de dodenherdenking, verzorgd door het NAS in samenwerking met het Projectkoor, o.l.v. Hans de Munnik. Het hoofdwerk was het Requiem van Saint Saens. Dit requiem was voor velen weliswaar onbekend, maar werd als prachtig ervaren, mede door de bijzondere bezetting (veel blaasinstrumenten, 4 harpen, twee orgels). Bij het Dies Irae speelde het grote orgel samen met 4 trombones, waardoor ook de muziek van achter uit de kerk kwam.
De solopartijen werden prachtig vertolkt door Heleen Meijer, Annette Stallinga, Sebastian Brauwer en Michiel Meijer.
Bij het hoofdprogramma waren, ook inmiddels per traditite, de burgemeester en enkele wethouders aanwezig, nadat ze de plechtigheden bij het herdenkingsmonument hadden bijgewoond.
In het voorprogramma was een bijzonder arrangement van Cesar Franck voor 4 harpen te horen. Daarna zong het koor a capella het indrukwekkende Funeral Ikos van J. Tavener. Vervolgens speelde het NAS het poco Adagio uit de 3e symfonie van Saint Saens. Orgelsoliste hierbij was Caralita Vincenten.

Voorprogramma;
- het motet van Tavener: Funeral Ikos
- het Poco Adagio deel van deel 1 uit de 3e symfonie van Saint Saens
- een bewerking van Cesar Franck voor 4 harpen
Requiem
- Requiem van Saint Saens. Dit mooie werk had een bijzondere orkestbezetting, waaronder 4 harpen...


4 Harpisten Projectkoor NAS NAS , Projectkoor & vier solisten
26 DECEMBER 2007:
werd er 's middags het traditionele kerstconcert gespeeld door het NAS in de KOM. Het DJO (Domstad Juniororkest) speelde onder leiding van Gerard Poot tot aan de pauze. Het DJO speelde de sterren van de hemel. Daarbij werd tijdens De Barbier van Sevilla de dirigent publikelijk de haren geknipt. Het programma:
1. Mozart; Classical Overture, arr. by Appelbaum/Ployhar
2. Tchaikovsky; Themes from Capriccio Italien,arr. by Richard Meyer
3. Carl Strommen; Cross Creek
4. Leroy Anderson; Bugler's Holiday, arr. by Marty Schubert
5. The Best of Green Day, arr.by Douglas E. Wagner
6. Rossini; The Barber of Seville, Overture, arr. by Richard Meyer
7. Michael Story; Medieval Legenden een toegift
Na de pauze bracht het NAS o.l.v. Hans de Munnik een fraai en fris programma. Zo werd begonnen en geëindigd met door Leroy Andersen fraai gearrangeerde kerststukken. Als solist trad op Peter van de Ent op gitaar
1. Kerststukje
2. G. Bizet Carmensuite
- Prelude
- Aragonaise
- Intermezzo
- Seguedille
- Les dragons d’Alcala
- La Garde Montante
- Les Toréadors
3. Albeniz Asturiasg, solist Peter v.d. Ent
4. J. Rodrigo: Concerto ‘d Aranjuez, orkest en guitaar, dl II ; andante, solist peter v.d. Ent
5. Tsjaikowsky; Notenkrakerssuite: Bloemenwalsen
6. een toegift
Het was een feestelijke gelegenheid en absoluut een feestelijk programma.
13 DECEMBER 2007 gaven de blazers van het NAS een concert in de Geinse Hof, Nieuwegein. Op het programma stond Mozart's Serenade in c-klein en Gounod's Petite Symphonie. Daarnaast werden een paar kerstliederen gespeeld en meegzongen.

9 DECEMBER 2007 werd bij crematorium Noorderveld, het jaarlijks terugkerende Memorial Concert gehouden. Een uur van gedenken en stilstaan bij het overlijden van geliefden, vrienden en familieleden, met medewerking van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest.

3 NOVEMBER 2007
Het NAS heeft deelgenomen aan het Jubileumconcert van het Nieuwegeinse koor Con Brio in verband met het 60 jarige bestaan van deze gemengde zangvereniging. Samen gaven ze een Spaanstalig concert, waaronder:
- 'Misa Tango' van de Argentijnse componist Luis Bacalov
- 'Cántico de San Fransisco de Asis' van Joaquin Rodrigo
- El Amor Brujo van De Falla
- het beroemde langzame deel uit het gitaarconcert 'Aranjuez' van Joaquin Rodrigo.
Het was een feestelijke gelegenheid en absoluut een feestelijk programma.

4 MEI 2007
Requiem in de Barbarakerk Nieuwegein
Een requiemconcert met passende gelegenheidsmuziek, waarbij de gebrachte stukken niet de naam Requiem in zich hebben. Het is echter een herdenkingsgericht concert. Vandaar dat we aan deze naam vasthouden. Het ging weer om prachtige muziek, waaronder o.a.
- G. Mahler; Auferstehen, uit de 2e symfonie
- G. Verdi; Libera me, uit het Requiem.
Hiertoe werd een projektkoor samengesteld.
3 MAART 2007 organiseerde de Stichting Vrienden Hospice Nieuwegein (SVHN) een benefietconcert waaraan vele musici belangeloos hun medewerking hebben verleend. De SVHN stelt zich ten doel om het hospice, dat op 5 januari 2006 officieel werd geopend, financieel te steunen omdat niet alle kosten door subsidies worden gedekt.
Na de pauze trad het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) onder leiding van Hans de Munnik op.

26 DECEMBER 2006: kerstconcert in de KOM
Tweede kerstdag heeft het NAS weer haar traditionele kerstconcert gegeven. Het NAS speelde naast werken van Schubert en Borodin, onder andere de ouverture van de Zauberflöte van Mozart. Voor de pauze speelde het Domstad Junior Orkest onder leiding van Gerard Poot.

10 DECEMBER 2006
De strijkers van het NAS hebben meegewerkt aan een Memorial op het Noorderveld te Nieuwegein. Op het programma stonden werken van Mozart, Grieg, Rachmaninov en Bach.
19 NOVEMBER 2006
Het blazersensemble heeft die dag een sfeervol concert gegeven in de Dorpskerk te Nieuwegein. Op het programma stonden werken van Mozart, Gounod en Strauss.
16 SEPTEMBER 2006
Het NAS heeft op zaterdag 16 september samen met zes zang- en muziekgezelschappen uit Nieuwegein meegewerkt aan een groots openlucht concert vanaf een ponton in het water bij kasteel Rijnhuizen. Het was een geweldige avond. Ook het weer werkte erg mee. Het NAS heeft die avond de volgende werken ten gehore gebracht: Mozart (allegro molto uit symphonie nr. 40); Rossini (ouverture van Die diebische Elster); Sjostakovitz (wals nr. 2 uit Suite voor Jazz orkest).
Image
4 MEI 2006
Requiem in Barbarakerk te Nieuwegein
Samen met een projectkoor en met medewerking van Annette Stallinga.

Op het programma stonden:
- Mahler: Kindertoterlieder
- Brahms: Schicksalslied
- Purcell: Funeral Music for Queen Mary
In het voorprogramma werd van Beethoven de Marcia Funébre gespeeld uit de 3e symfonie.

26 DECEMBER 2005:
Kerstconcert NAS, samen met het Jong Junior
Een jaarlijks terugkerend fantastisch en gezellig familieconcert met een gevarieerd programma.

Op het programma van het NAS stonden de volgende werken:
- Johannes Brahms: delen uit Haydn variaties
- Rogier van Otterloo: Soldaat van Oranje
- Jurriaan Andriessen: Rococo Concerto met Caroline Zwaneveld (hobo)
- Rossini: Aria met Heleen Meijer (sopraan)
- Anderson: Sleigh Ride, Christmas Festival
Image
24 JUNI 2005:
Alma Mahler - Bride of the Wind
Het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest voerde samen met actrice Anita van Soest, sopraan Heleen Meier en pianist Hans de Munnik een theaterstuk uit van Anna Enquist. Met muziek van Chopin, Gustav Mahler en ook van Alma Schindler-Mahler.
In een magistrale monoloog van Anita van Soest werd het verhaal verteld van Alma Schindler, de vrouw van de beroemde componist Gustav Mahler, over de beslissende momenten in haar leven. Zij was zelf pianiste en componiste. Een muzikale hoofdrol was met name weggelegd voor de muziek van Gustav Mahler. Zijn 6e symfonie stond centraal en uit tal van andere werken klonken fragmenten. De piano als Alma's instrument kwam aan bod door muziek van Chopin.
Een prachtige mix van Literatuur, Theater en Muziek! Anna Enquist is er in geslaagd om de persoon van Alma levendig neer te zetten. Keuzes, liefde en verwachtingen maken zichtbaar hoe zij getwijfeld heeft. De muziek van Gustav krijgt een zo mogelijk nog diepere betekenis tegen de achtergrond van het gezinsleven van Gustav en Alma. Het publiek kreeg Alma op het netvlies, ingeleefd in de tijd waarin zij leefde.